Istók Anna: Tábori napló Bólya stílusban

DSC_0036

Augusztus 8. hétfő 16 óra

Készülődni kezdtem a táborra. Boltba mentem és megvettem az ételt és a piákat 3 napra. A papírosztályon sokáig válogattam. Jegyzetfüzetet kerestem. Kell egy szép, üres füzet. Legyenek a lapjai erősek. Azt szeretem, ha vonalas. Kívül legyen színes, érdekes fotóval. Nem találtam kedvemre valót. Majd holnap megnézem a másik papírboltban.

Augusztus 9. kedd 17.21

Ma megvettem a füzetet. Egy havas hegycsúcs van a borítóján. Ízléses, egyszerű. Pont nekem való. Ebbe fogok írni a táborban. Ezt csak arra vettem. Remélem, sokat fogok majd írni. A többiekről még semmi hír. Holnap küldök egy emailt.

Augusztus 10. szerda 21.48

Ma délután megint papírboltban voltam. Toll is kellett. A vékonyan fogót szeretem, ilyet is vettem. Ezzel biztosan jól fog menni az írás a táborban.

Augusztus 11. csütörtök 23 óra

Ma este bepakoltam a táskámat. Fürdőruha, törülköző, ruhák, egy tequila, egy tálca sör. Hátha ettől jobban jön majd az ihlet. Félek, hogy nem fog menni az írás. Az új füzetet és a tollat külön táskába tettem.

Augusztus 12. péntek 11.25

Már hajnalban felébredtem. Ment a hasam. Ideges voltam. Négyen indultunk egy kocsival. Vissza kellett szaladnom a házba. A füzetes táskámat majdnem otthon hagytam. Indulás előtt meghúztam a tequilát. Fogok írni, már érzem.

Augusztus 12. péntek 19 óra

Még nem írtam semmit. Megittam négy sört, három pálinkát. Kaptunk egy csomó írásfeladatot. Nem rosszak. Fejlesztik a kreativitást. Az egyik nagyon tetszik. Arra szerintem még este írok valamit.

Augusztus 13. szombat 8.36

Nem sikerült tegnap este írnom semmit. Elfogyott még este három üveg vodka. Meg a pálinkák. Sokat ittam és lefekvés előtt kinyitottam a füzetemet. Beleírtam a nevemet. Meg a dátumot. Ma reggel egyáltalán nem vagyok másnapos. Érzem, hogy alkotni fogok. kreatív leszek. Írni fogok.

Augusztus 13. szombat 18.48

Egész nap nem ittam, hogy tiszta legyen a fejem. Ettől kicsit ideges voltam. Nem tudtam a feladatokra koncentrálni. Este inni fogok. Megiszom a tequilát és megoldom az összes kreatív feladatot. A füzetem a legszebb. A többieknek nincs ilyen szép, már néztem.

Augusztus 14. vasárnap 5.26

Tegnap megittam a tequilát. Kicsit szédültem. Zenét is hallgattunk. Táncoltunk. Énekeltünk. Egy kicsit fájt a fejem, de bevettem Algoflexet. Most jó. Kinyitom a füzetemet. Nekilátok az első feladatnak. Egy versnek. Hosszú vers lesz belőle. Nemhiába az üveg tequila. Még refrénje is lesz. Már le is írtam: geci-geci.

(A 3. nap feladata: naplóírás a tábor eseményeiről Bólya Péter: Az udvar közepe c. novellája szikár stílusában, a feszültség fokozására főleg tőmondatokkal.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg a hiányzó számot *