Víg Dóra: Feszes combok

illusztráció: pixabay.com

Szokásos kuponengedményes tömeghétvégén vetettem magam a bevásárlóközpont küzdőterére, mint gladiátor a Colosseumba. Ahogyan megannyi önképzavarban szenvedő nőtársam, a még csak gondolatban csírázó tavaszi fogyókúra minden hájat elsöprő eredményében bízva céloztam meg a 38-as méretű göncöket. Előtte kamaszlányomtól alapos kiképzésben részesültem a menő cuccokról. Szemérmetlen őszinteségű felvilágosításában gyors egymásutánban röpködtek a trendi dizájn-kifejezések, amelyekhez buzgón bólogattam, hogy 20 évvel ezelőtt átlagon felülinek mondott IQ-m mára leamortizálódott maradékát pajzsként használva leplezzem teljes divat-analfabétizmusomat. A nagynak hirdetett divatcégek diadalívet formázó ajtó nélküli bejáratán vonultam be elszántan és vérszomjasan. Ide nekem minden virágos top-ot, testre simuló body-t, ceruzavonalú szoknyát, op-artos jegginget, de még púderszínű envelope táskát is!

Bőszen próbáltam a feltűnőbbnél feltűnőbb, testhez simuló darabokat, nem törődve itt-ott kikandikáló, általam szexi gömbölydedségnek becézett, köznyelven hájnak mondott súlyfeleslegemmel. A nagyritkán mutatkozó eladók döglötthal-tekintete se nem biztatott, se le nem beszélt az éppen aktuális szupertrendi S méretű ruhadarabról. A mélyben kritikusan figyelő önbecsülésem azonban mindig visszarántott attól, hogy eljussak a kasszáig a karomon roskadozó textil-tömeggel. Teljes tanácstalanságban és kimerültségben estem be a fogadkozásom szerinti utolsó üzletbe. Kellemesen őszes, középkorúnak tűnő úriember őszintének látszó mosolya csalogatott egyre beljebb és beljebb a ruha-birodalomba. Amikor itt is lecsaptam egy korallpiros overallra, bársonyos bariton állított meg a próbafülke felé vezető úton.

  • Ha meg nem sértem, hölgyem, az ilyen feszes combokra szívesen ajánlanám ezt a fűzöld A-vonalú szoknyát, próbálja fel, nem bánja meg.

Mint aki mély bódulatból ébred a hajnal csípős józanságára, úgy hatott rám a hang, a szín, a forma. A-vonal! Szoknya! Fűzöld! Nem bántam meg. Kisimulva fizettem a pénztárnál a magabiztossá tévő tudatban: van olyan ruhadarab, amelyben feszesnek mondott combokkal is jól mutatok.

 

2 hozzászólás a(z) “Víg Dóra: Feszes combok” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg a hiányzó számot *