Vörös Eszter Anna kiállítása a Pálmaházban

Vörös Eszter Anna: A fiatal felfedező
Vörös Eszter Anna: A fiatal felfedező

 

Nagy örömmel vettem részt 2016. szeptember 30-án Vörös Eszter Anna legújabb kiállításának megnyitóján a gödöllői Pálmaház Herbáriumában. A különleges helyszín kitűnő kerettel szolgál a különleges képekhez.

Nyitóbeszédében Eszter is kiemelte azt, hogy képei, a maguk természet ihlette motívumvilágával, jól érzik magukat a Pálmaház növényei között, a Herbárium gyógyító-kényeztető termékeinek színes kavalkádjában. Az inspiráló hangulatot tovább emelte a két kitűnő fiatal előadó, Potvorszki Anita éneke és Nuszbaum Ferenc gitárzenéje.

fb_img_1475919847161

 

 

 

 

 

A megnyitóra szép számú közönség gyűlt össze, köztük volt Gémesi György polgármester úr is, akivel Gödöllő számos kulturális rendezvényén – köztük a Könyvtár és az IRKA eseményein is – találkozhatunk.


fb_img_1475919922151

 

 

 

 

Jó látni azt, hogyan teljesedik ki egy ilyen fiatal művész, mint Vörös Eszter Anna alkotói tehetsége a szemünk előtt, és remélni, hogy ehhez valamivel hozzájárult a város és kulturális intézményeinek támogatása is. Eszternek volt már Gödöllőn kiállítása a Művészetek Házában és a Könyvtárunkban is. Mi IRKÁsok mindkettőn részt vettünk egy kis irodalmi aláfestéssel

fb_img_1475919840538

 

 

 

 

 

Időközben Eszter amolyan „házi szerzőnk” lett, képeit rendelkezésünkre bocsátotta az IRKA blogjának színesítésére, és ő illusztrálja idei antológiánkat is, amely december elején fog megjelenni. Eszter különleges, mese és valóság mezsgyéjén járó képei közül sok ugyanazokat a témákat feszegeti, mint a mi írásaink: egymás- és a világgal szembeni felelősség, boldogságkeresés és veszteség, kiteljesedés és kudarc. Egész életét – és a miénket is – belefogalmazza mozgalmas, filozofikus mélységű képeibe.

fb_img_1475919876163

 

 

 

 

 

Ne hagyjátok ki a pálmaházi kiállítást, október végéig látogatható!

Ezt ajánlja nektek: Mersdorf Ilona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg a hiányzó számot *