Sztavridisz Alexandra: Az Elindulás avagy anyák balatoni írókörre mennek

DSC_7048-1

Konditerem folyosó, 2016.08.13 10 óra 15 perc

Hívom az írótársam Évit. Ő visz le kocsival az írótáborba. Remélem, késik. Akkor tudnék még hajat is mosni a kondi teremben.

Konditerem öltöző kabinoknál, 2016.10 óra 17 perc

Évi késik. Nagyon bosszús. Húsz perce várja, hogy felszállhasson a fia a tábori buszra. Nem engedik fel a kölyköket. A fia rá se hederít, csak a haverokkal dumál.

Kondi terem női mosdó,2016.10 óra 18 perc

A kondi terem lány WC csapja fuldoklásba kezd a tömérdek beleborult hajamtól.  A kézmosó folyadéktartály ütemesen pumpál, míg a lefolyó mély cuppogással kapkod levegőért. Végül az öblítés sikeres.

Kondi terem recepció,10 óra 22 perc

Mobil kiírja 3. próbálkozás sikertelen. Utolsó próbálkozás. Mély sóhaj. Pitty-pitty. Mobil bekapcsolt. Azonnal csörög. Évi sipákolva közli napszúrást kapott. Úton van a kondi terem felé. Nincs idő hajat szárítani.

Kondi terem bejárata előtt 2016.08.13. 10 óra 24 perc

A hajam nomád stílusú, ázott. Évi szép és rendezett. Évi közli, idegen anyát kért meg, integessen helyette a kamasz fiának. Gyorsan bedobja a csomagjaimat. Azonnal indít. Azt mondja, az írótáborban nem takarít, nem főz. Írni fog.  És sokat.

Városközpont elágazás 2016.08.13. 10 óra 29 perc

Évi úgy dönt, kanyarodjunk a templom felé. Meg akarja nézni, felengedték-e már a gyerekeket a buszra. Bólintok. Nézzük!

Templom 2016.08.13. 10 óra 30 perc

Odaérünk. Busz sehol. Mindenütt beszélgető anyukák. Van néhány apuka is. Évi szerint napszúrást fognak kapni. Dühösen nyomja neki a gázt. Pont 30-kor indultunk el, ahogy terveztük.

(A 3. nap feladata: naplóírás a tábor eseményeiről Bólya Péter: Az udvar közepe c. novellája szikár stílusában, a feszültség fokozására főleg tőmondatokkal.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg a hiányzó számot *