Szabó Anikó: Lélekvándorlás

Vörös Eszter Anna: Az éj függönye
Vörös Eszter Anna: Az éj függönye

Előző évben, halottak napján bukkant fel először nála a macska. Az asszony épp a kertbe tartott a hátsó kijáraton, mikor majdnem keresztülesett a lábtörlőjén békésen napozó állaton. Már épp lendült a lába, hogy egy erőteljes rúgással távozásra késztesse, mint ahogy a többieket is szokta, mikor az ahelyett, hogy riadtan eliszkolt volna, halálos nyugalommal Margit szemébe nézett. Tekintetük hosszasan összetapadt, s a rúgás lendülete félúton megakadt.

Gyűlölte a macskákat. Ha meglátott egyet is a kertjében, addig zavarta, míg valamelyik szomszédhoz át nem kergette. A kor előrehaladtával a futás már nem ment olyan könnyen, de célozni még jól tudott. Képes volt a gumicsizmáját is utánuk hajítani.

Gyűlölete valódi okát maga sem tudta igazán. Haragudott rájuk, mert előszeretettel használták konyhakertjét WC-nek, lábtörlőjét fekvőhelynek. Gyűlölte a nyáréjszakákon az ablaka alatt bagzó kandúrokat, gyereksírásra hasonlító hangjukat, mely sajgó hiányérzetet ébresztett benne. Mennél jobban gyűlölte őket, annál inkább bejártak a kertjébe.

A teljes novella elolvasható a Darwin parázik c. Irka antológiában. Megvásárolható a Gödöllői Városi Könyvtár regisztrációján.

Ára: 2 700,-Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg a hiányzó számot *