Kolozsi Dominika: Paradicsomos hal

Még mielőtt megmosnám a kis méretű, gömbölyded koktélparadicsomot, orromat betölti a szag, a bolti áruk műanyag és vegyszerszaga, ami akkor és ott fel sem tűnik, mert körüllengi a zöldségessort, na meg az egész Tescot, a bejáratot kivéve, ott lehet valami illatosító talán, hogy a dolgok elején minden szépnek, jónak, illatosnak tűnjön, aztán már csak a végén jössz rá, hogy ráfizettél, mert az Aldi olcsóbb amúgy, de az meg messze van, és a 38 fok már a rövid séta során is az aszfaltra olvasztott minket, aztán még oda is sütött. Megtörlöm a kis pirost, aztán egyben bekapom. Felrobban a számban, a sikamlós paradicsombelső és a szilárdabb, húsos rész egyvelegét élvezem, hiába, ez a kedvenc zöldségem, még ha hallal párosítva gyilkos is, azt tényleg nem kellett volna megenni, de olyan viccesnek tűnt; mert amikor a Regő az osztálykiránduláson azt mondta, hogy ő a paradicsomos haltól hányt, és elhitték neki, úgy voltunk vele, ezt ki kell próbálni, mert
lehet, hogy tényleg. És tényleg. Már a szagkombináció, a hal algatermészetű bűze, és az üvegesre dinsztelt hagymán rotyogó paradicsom beindította a testünk természetes védekező rendszerét, amit akkor használ, ha megmérgezték, és a kotyvalék íze olyan volt, az biztos.

A feladat a 2022-es kamasz írótáboron készült: a tudatfolyam technikát alkalmazva kellett egy korábbi emléket előhozni úgy, hogy valamilyen étel/ital volt előttünk, melynek illata felidézi azt.

Kolozsi Dominika vagyok, 17 éves, de öreg lélekkel és gyermeki elmével megáldva. Jelenleg a Törökben tanulok, kéttannyelvű angol szakon. Inspirációm fő forrása az emberi kapcsolatok, amiket a legértékesebbnek is tartok. Művészi hajlamaimat a rajzfakton, két kórusban, a diák írókörön és a zeneiskolában élem ki. Maradék időmet igyekszem arányosan elosztani az alvás és a szórakozás között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg a hiányzó számot *