Karácsonyi ajándék

Mi lehetne legszebb ajándék karácsonyra egy könyvnél? Hát még akkor, ha ismered a könyv szerzőjét is! Lepd meg szeretteidet a gödöllői irodalmi műhely, az IRKA antológiáival, melyek limitált példányszámban még kaphatók a gödöllői könyvtár regisztrációján.

Csodák és egyéb hétköznapi dolgok:  2000,-Ft
Illusztrátor: Szinvai Dániel

Az ember évezredek óta keresi, kutatja a csodákat. Kultúránk alapja a hit a természetfelettiben. A szentek tisztelete, a varázslattól való félelem, a mágia ambivalenciája jelen van minden nép történelmében. Azt is mondhatjuk, hogy a csoda teljesen hétköznapi dolog életünkben, minden nap megtörténik, a legváratlanabb helyzetekben.
Az Irka kilencedik antológiájában tizenhét szerző vall a csodához való viszonyáról, feltárva az olvasó számára a jelenség változatosságát, a természetfölöttivel való összefüggéseit és hétköznapiságát. Ne csodálkozzanak hát, ha egy-egy történet elvarázsolja majd Önöket!

IRKA 10 Jubileumi kiadás: 2000,-Ft

A jubileumi kötetben 46 szerző alkotása szerepel. Az alapítók és az újonnan csatlakozók novellái és versei mellett két elhunyt társuk írásai is olvashatóak, valamint helyet kaptak a diák írókurzus bátor résztvevői is. Az IRKA sokoldalúságát bizonyítják a versek illusztrációi. Almási Lajos, Braun Katalin, Rigó József, Ujj Béla és tiszteletbeli taguk, Horváth Piroska rajzai, festményei tökéletes társként segítik az olvasót a hangulat megragadásában.
Az IRKA 10 – jubileumi kiadás tíz év együtt alkotásának összegzéseként méltó követője az eddig megjelent köteteknek.

Darwin parázik: 2700,-Ft
Illusztrátor: Vörös Eszter Anna

Könyvünkben Noé bárkája második útjára indul. Együtt utaznak nők, férfiak, állatok. Az út hosszú, a kényszerű bezártság alatt vajon ki mivé változik? A nő, nő marad?  A férfiból farkas lesz vagy papucsállatkává zsugorodik? Ember tud maradni az ember, vagy felülkerekednek az állati ösztönök?  Vajon az állatok tanulnak az embertől vagy ők mutatnak jó példát az embernek? Az antológia erre keresi a választ, hol derűs, hol szomorkás, hol mélyen elgondolkodtató írások boncolgatják a kérdést. Vörös Eszter Anna képeivel illusztrált, versekbe öntött könnyed történetek, nehéz, magvas gondolatok, a mai kor társas problémáit feszegető írások kísérik az olvasót az utazás alatt.

Öt perc indulásig: 2700,-Ft

Az IRKA nyolcadik antológiájában húsz szerző ír tájakról, városokról, régmúltról és jelenről, valóságról és álomról. Magányosan vagy családosan kalandozunk, izgatottan csomagolunk, metrón, trolin gyűjtjük az élményeket. Elutazhatsz velünk Norvégiába, Franciaországba, Réunion szigetére, Svájcba, Szicíliába, Erdélybe, Jeruzsálembe, Peruba vagy Ausztráliába. Az írásokban a képzelet keveredik a valósággal, olvasás közben beléphetsz velünk a csodák birodalmába és a különleges álomvilágokba.
A kötetet az irkások saját fotói mellett a Gödöllői Fotós Kör képei színesítik.
Az Öt perc indulásig nem bédekker, de minden utazást kedvelő olvasó magával viheti a poggyászában. Kellemes útitárs lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg a hiányzó számot *